Τα ανεβατα της Κρητης

Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα εκδοχή με λιγότερο βούτυρο και ζάχαρη, αντικαθιστούμε μια ποσότητα ζάχαρης με μέλι και μια ποσότητα βούτυρο με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για όσους το προτιμούν. Η γεύση είναι φανταστική, γίνονται αφράτα και η γέμιση με την προσθήκη του μελιού δίνει την απαραίτητη γλύκα που χρειάζεται για αυτό το νόστιμο Πασχαλινό έδεσμα της Κρήτης. 
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 
Υλικά για 20 κομμάτια
 Για τη ζύμη

300-330 γρ. αλεύρι σκληρό

(για τσουρέκια)

30 γρ. βούτυρο μαλακό

30 ml ελαιόλαδο

7 γρ. ξηρή μαγιά ή

20 γρ. φρέσκια

50 γρ. ζάχαρη, 1 αβγό

180ml ή 170 γρ. ζεστό γάλα

1/8 κ.γ. μαστίχα

1/4 μαχλέπι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Για τη γέμιση

500 γρ. μυζήθρα

2 κ.σ. μέλι

1 αβγό

1/4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

1/2 κ.γ. κανέλα

 










 
 

 Να περάσετε φίλοι μου όμορφα με υγεία, το Φως της Ανάστασης να ζεστάνει και να δώσει δύναμη στις καρδιές σας!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καλή Ανάσταση να έχετε με υγεία και αγάπη!!

Σχόλια