Μαθετε να φτιαχνετε εύκολα κρέπες (δοκιμασμένη συνταγή)!!

Καλησπέρα αγαπημένη μου παρέα!!
Έχουμε μάθημα ζαχαροπλαστικής σήμερα και σας έχω την καλύτερη και πολύ δοκιμασμένη συνταγή που κάνω τελευταία και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη όποτε και να την φτιάξω.
Η κρέπα είναι ένα από τα πρώτα γλυκά που έμαθα να φτιάχνω ως έφηβη και αυτό γιατί μπορούσα να χειριστώ το τηγάνι χωρίς να καίγομαι.
Λίγα τα υλικά και κλασικά, γάλα, αβγά, βούτυρο, αλεύρι. Αυτό που έχει σημασία είναι η δοσολογία των υλικών και η πυκνότητα του χυλού και η θερμοκρασία ψησίματος. 
Δώστε όλο το βάρος σας εκεί και μην παραλείψετε να ξεκουράσετε το χυλό για λίγες ώρες, όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο. 
Το ιδανικό είναι να χτυπήσετε το χυλό με ένα σύρμα κουζίνας για να μην σκληρύνουν οι κρέπες αργότερα στο ψήσιμο. 
Αν θέλετε βελούδινο χυλό χωρίς σβόλους, κοσκινίστε το αλεύρι και περάστε το μείγμα από σήτα. 
Ψήνετε τις κρέπες σε μέτρια φωτιά ρυθμίζοντας κατά διαστήματα την ένταση για να μην σας καούν. 
Κάθε φορά που φτιάχνουμε μια κρέπα περνάμε με ένα πινέλο λίγο βούτυρο το τηγάνι.
Κατά κανόνα η πρώτη και η τελευταία κρέπα δεν βγαίνουν καλές, οπότε τις απολαμβάνω ζεστές πάντα πρώτη με λίγη μαρμελάδα κεράσι!

Δείτε την συνταγή σε βίντεο 
 
Υλικά
250 γρ. ή 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι,  4 αβγά (εκτός ψυγείο για ένα 24ωρο)
 620 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ή 40 γρ. βούτυρο λιωμένο (ζεστό)

 

Ελπίζω να σας άρεσε και να σας έπεισα να την δοκιμάσετε!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα με καινούρια συνταγή, έως τότε πολλά-πολλά
φιλιά σε όλους σας!!






































Σχόλια