Μυρωδατο ψωμι φορμας με πιπεριες και ελιές

Καλησπέρα φίλοι μου!
Αφράτο ζυμωτό ψωμί με πολύχρωμες πιπεριές, ελιές καλαμών πράσινες-μαύρες και φρέσκο βασιλικό, μοσχοβολάει νόστιμη ελληνική γη! Ένα ψωμί που το φτιάχνουμε συχνά στο σπιτικό μας και το τρώμε σκέτο ή με τυρί και αλλαντικά ή ακόμα και φρυγανισμένο με φέτα και φρέσκια ντομάτα. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα σε υλικά αυξομειώνοντας τα υγρά σύμφωνα με το ζυμάρι που θα βγει. Αχνιστό, γευστικό, αφράτο μέσα και με λεπτή κόρα απ' έξω είναι τέλειο σε σχήμα μακρόστενο για τα τοστάκια σας! Φτιάξτε το σε μικρά ψωμάκια, σε φόρμα, ή σε καρβέλι, όπως εσείς αγαπάτε και μοιραστείτε το με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο 
 
Υλικά
400 γρ. αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
100 γρ. αλεύρι ολικής
15 γρ. ξηρή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
5 γρ. αλάτι
Βασιλικός
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
80 γρ. μαύρες ελιές
80 γρ. πράσινες ελιές 
 
 
 
 
 
 
 
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου!
  Να είστε όλοι γεροί και  περνάτε όμορφα!
Εμείς θα τα ξαναπούμε σύντομα με καινούρια συνταγή, έως τότε πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!


 
 









 
 

Σχόλια