Αφρατο κεικ κολοκυθας με κρεμα λευκης γκαναζ!

 Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι αυτή η συνταγή, την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχει βούτυρο αλλά ηλιέλαιο, το μείγμα κολοκύθας είναι αρωματισμένο με μπαχαρικά βανίλια και χυμό. Γίνεται αφράτο ζουμερό, το ελαφρύ σιρόπι που του βάζω του δίνει πολύ άρωμα και γεύση χωρίς όμως να το βαραίνει.
Η συνταγή αυτή θέλει χρόνο και αγάπη για να γίνει, από την προηγούμενη μπορείτε να φτιάξετε την κρέμα, το σιρόπι και το μείγμα κολοκύθας και να τα βάλετε στο ψυγείο να παγώσουν και να δέσουν ώστε να είναι έτοιμα για χρήση. Την επομένη φτιάχνετε το κέικ το ψήνετε και το αφήνετε να κρυώσει 10-15 λεπτά. Σιροπιάζετε και διακοσμήστε με την κρέμα.
Το μείγμα μπορεί να γίνει και ατομικά κεκάκια cupcake τα ψήνουμε στο μισό χρόνο από τον αναγραφόμενο στην ίδια θερμοκρασία και θέση φούρνου.

Δείτε την συνταγή σε βίντεο 
 
Μείγμα κολοκύθας
450 γρ. κολοκύθα
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 ml χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. κανέλα,
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
 
Κέικ
400 γρ. κολοκύθα ψημένη
4 αβγά, 5 γρ. σόδα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. καστανή ζάχαρη
225 ml ηλιέλαιο
250 γρ. αλεύρι για όλες
    τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ 

Σιρόπι
15ο ml νερό
70 γρ. μέλι
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
 
Κρέμα
230 ml κρέμα γάλακτος
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
2 φύλλα ζελατίνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. χυμό καρότο



Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή,
Θα τα πούμε σύντομα με νέο βίντεο, έως τότε να είστε καλά!
Πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!



























































































































Σχόλια