Σπιτικοι κυβοι λαχανικων και μυρωδικων

Την αγάπη μου για τα λαχανικά αλλά και για τα αρωματικά βότανα σας την έχω πει άπυρες φορές, ξέρω, σας έχω ζαλίσει. Αυτή η συνταγή συνδυάζει λαχανικά και βότανα με το καλύτερο τρόπο για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε όλα τα φαγητά μας οποιαδήποτε στιγμή ώστε να έχουμε ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα! Τι καλύτερο από σπιτικούς κύβους λαχανικών φτιαγμένοι με τα χρυσά χεράκια σας, από  αγνά υλικά διαλεγμένα από εσάς, χωρίς συντηρητικά, επεξεργασμένα λίπη, τεχνητά ενισχυτικά γεύσης και μπόλικο περιττό αλάτι . 
Αν είστε από τους τυχερούς και έχετε μποστάνι ή μπορείτε να βρείτε εύκολα καθαρά λαχανικά και βότανα, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για να τα διατηρήσετε στη κατάψυξη και να έχετε όποτε θέλετε συμπυκνωμένη γεύση και άρωμα για τα φαγητά σας. Βάζουμε σε σάλτσες, σούπες, κρεατικά, μακαρονάδες, κτλ. Ενδεικτικά να πούμε ότι κάθε κύβος είναι περίπου 20 γρ. και διαλύετε σε 500ml νερό.
Διατηρούνται στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 μήνες.

Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 καρότα, 1 πράσο
1 κολοκύθι, 1 πατάτα
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 σελινόριζα
Βασιλικό, Θυμάρι
Μαϊντανό, Άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 δαφνόφυλλο
Αλάτι-Πιπέρι
 

 


 
 
 Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή, θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα.
Έως τότε να περνάτε καλά, πολλά φιλιά σε όλους σας!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Σχόλια