Οι ωραιοτερες διπλες με αυγα!!

 Σας ετοίμασα δίπλες με αυγά σε σχήμα κορδονιού για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα! Μελομωμένο τραγανό φύλλο, με χιλιάδες φυσαλίδες πάνω του, που λιώνει στο στόμα. Για αυτούς που αγαπούν αυτό το γλύκισμα είναι η πιο τέλεια και δοκιμασμένη συνταγή!!
Πρώτα ξεκινήστε με το σιρόπι για να κρυώνει, έπειτα φτιάξτε την ζύμη όπου θα πρέπει να είναι λίγο σκληρή και να μην κολλάει. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, χρειάζεται όμως καλή ξεκούραση, 1 ώρα είναι αρκετή για να μαλακώσει και να ανοίγει εύκολα το φύλλο.
Είναι πιο εύκολο να γίνουν οι δίπλες με παρεούλα, εάν ο ένας ετοιμάζει τα κομμάτια και ο άλλος τηγανίζει. Το πέρασμα από τη μηχανή βοηθάει να φτιαχτούν γρήγορα και χωρίς κόπο από αρχάριους ή τους φίλους που δυσκολεύονται να ανοίξουν τόσο λεπτό φύλλο.  Το σχέδιο δεν είναι περίπλοκο είναι εύκολο και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Όταν ψήνετε διογκώνετε και παίρνει ωραίο σχήμα. Πασπαλίστε με κανέλα και ξηρούς καρπούς!

Βρείτε την συνταγή σε βίντεο

Υλικά
Ζύμη
350 γρ. αλεύρι σκληρό
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
105 γρ. (2) αυγα
20 ml ρακί
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
75 ml νερό

Σιρόπι
350 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1/2 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
250 γρ. μέλι
 
 
 
 
 
 
 
 
 Καλά Χριστούγεννα με υγεία να περάσετε!!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα με νέα συνταγή!
Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια