Κασερόπιτα, αφράτη και μυρωδάτη πίτα!

 Σήμερα φτιάχνουμε μια κασερόπιτα που μοσχοβολάει Ελλάδα! Με σπιτικό φύλλο τύπου πίτσας, λεπτό,  για να γίνει τραγανό απ' έξω και αφράτο από μέσα. Έχει αυγουλάκι γιαούρτι και μοσχοβολάει. Η γέμιση είναι αρωματισμένη με μπαχαρικά, μυρωδικά και μπόλικο κασέρι σε 3 στρώσεις για νιώθεις στον ουρανίσκο τη γεύση του τυριού. Μη μου φοβηθείτε το σπιτικό φύλλο, είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξετε, θέλει λίγη υπομονή για να φουσκώσει και μετά το ανοίγετε πανεύκολα. Η γέμιση της πίτας είναι χωρισμένη σε τρία μέρη όπου το ένα είναι σως μπεσαμέλ με κασέρι, όπου το βάζουμε στην μεσαία στρώση και τα υπόλοιπα δυο μέρη τυριού μοιράζονται στη πίτα σε πάνω και κάτω στρώση.
Απολαυστική μέχρι την τελευταία μπουκιά, γιατί δεν σας το είπα...τρώγετε επίσης πολύ ευχάριστα και κρύα. 
Γίνεται αφράτη λιώνει μέσα στο στόμα με αρώματα που σκάνε από παντού και σου θυμίζουν μαμαδίστικο φαγάκι! Φτιάξτε το φίλοι μου και απολαύστε το όπως πάντα σας λέω με καλή και αγαπημένη παρέα!

Δείτε την συνταγή σε βίντεο
πατώντας εδώ Κασερόπιτα

Υλικά
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις +
(50 γρ. επιπλέον)
1 μικρό αυγό
100 γρ. γιαούρτι
25 γρ. ελαιόλαδο
150 ml νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. ζάχαρη

Για την γέμιση
400 ml γάλα
500 γρ. κασέρι
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. άνηθο
Αλάτι, Πιπέρι








Θα τα ξαναπούμε σύντομα, μέχρι τότε να είστε υγιείς
και να περνάτε καλά!!
Πολλά φιλιά σε όλους!































































































































Σχόλια