Η ''Ταπεινή'' φάβα με γλυκοπατάτα και χαρουπόμελο!!

 Η φάβα ανήκει στην κατηγορία με τα όσπρια, ή την αγαπάς ή την μισείς, δεν νομίζω να υπάρχει μέση κατηγορία για αυτό το προϊόν. Η γεύση της είναι ιδιαίτερη και γι' αυτό ο διαχωρισμός, κατά την ταπεινή μου γνώμη πρόκειται για σούπερ τροφή της Ελλάδας μας που από μικρή ηλικία μας έχουν μάθει οι γονείς μας να την τρώμε. Την έχω συνδυάσει με ψητή γλυκοπατάτα, με ελαιόλαδο, σπιτικό χαρουπόμελο απ΄τα χεράκια του μπαμπά μου και χυμό λεμόνι, πιστέψτε με...είναι συνδυασμός που σε απογειώνει. 
Θυμάμαι την μαμά μου να το φτιάχνει και να το βάζει σε μικρά πιατάκια δίπλα μας για να το τρώμε με ψωμάκι μαζί με το κυρίως φαγητό. Που να ήξερε ότι αυτός ο συνδυασμός είναι ο πιο κατάλληλος για να τρως την φάβα και να αναπληρώνεις την απώλεια αμινοξέων από τον οργανισμό σου. Αντικαθιστά το κρέας, σε περιόδους νηστείας αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, έχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στο νευρικό σύστημα και την μνήμη μας. Περιέχει ακόμα σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο.... τι λέτε δεν έχω δίκιο που το λέω σούπερ τροφή της Ελλάδας? 
Γι' αυτό μάθετε στα παιδάκια σας να την τρώνε, κρύψτε την μέσα σε σάντουιτς ως επάλειψη, μέσα σε σούπες, μέσα σε κεφτεδάκια λαχανικών και σε ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μόνο καλά στοιχεία θα τους δώσουν και βέβαια την απαραίτητη ενέργεια για να παίζουν, να δημιουργούν και να είναι χαρούμενα!

Δείτε την συνταγή και σε βίντεο 
πατώντας εδώ Φάβα
 
Υλικά
250 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1.5 ltr νερό
1 γλυκοπατάτα
Ελαιόλαδο
Χαρουπόμελο
Αλάτι-Πιπέρι
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Πάπρικα
Χυμό λεμονιού
 



 
 
 

 Ελπίζω να σας άρεσε η φάβα μου, θα τα ξαναπούμε σύντομα με ολοκαίνουρια συνταγή. Έως τότε να περάσετε ένα όμορφο και καλό τριήμερο! Πολλά φιλιά σε όλους σας!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια