Αρνάκι Φρικασέ

 Ένα ζεστό πιάτο γεμάτο όμορφες μυρωδιές και πολύ αγάπη, έτσι θυμάμαι τα φαγητά που έρχονται στη μνήμη μου από μικρό παιδί όταν καθόμουν όλο χαρά στο γιορτινό τραπέζι, έτοιμη να απολαύσω και να γευτώ το φαγάκι της μαμάς μου. Με το παραδοσιακό κρέας της Λαμπρής το αρνάκι ή και άλλοτε κατσικάκι, η μαμά μου έβαζε χόρτα και μυρωδικά της εποχής και τα έφτιαχνε αυγολέμονο. Πραγματικά ήταν απόλαυση στον ουρανίσκο σου αυτό το καλομαγειρεμένο και φροντισμένο μέχρι και την τελευταία του πινελιά φαγητό.

Δείτε την συνταγή σε βίντεο
πατώντας εδώ Αρνάκι φρικασέ
 
Υλικά:
1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο μαρούλι
1 κιλό σέσκουλα
1 κιλό σπανάκι
1/8 κούπας άνηθο
Το χυμό από 2 μικρά λεμόνια
1 μεγάλο αυγό ή 2 για πιο παχύ αυγολέμονο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι-Πιπέρι 


Να σας ευχηθώ να περάσετε όμορφα το Πάσχα, η Ανάσταση να σας φέρει
φως και ηρεμία στην ψυχή σας, υγεία και χαρά. Θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!






























































Σχόλια